logo’s en huisstijl

BEDRIJFSLOGO

MAKEN

 

Sterke merken onderscheiden zich van de concurrentie door een sterk bedrijfslogo. Het is als het ware jouw uniek gezicht in de dagelijkse massa aan logo’s die je her en der tegenkomt. Een logo maken is één ding, maar het ontwerpen op een manier zodat je het steeds weer kan gebruiken voor al je doeleinden is een ander ding. Tegenwoordig zijn er talloze online tools te vinden waarmee je in enkele klikken een logo kan ontwerpen, echter is dat vaak alleen handig om een idee mee te visualiseren en er vervolgens mee naar een designer te stappen.

Huisstijl ontworpen door Rockit.

Het belang van een bedrijfslogo?

AANDACHT TREKKEN

T-Live Solutions

T-Live is een full-service AV bedrijf dat totaaloplossingen en geluidsinstallaties aanbied aan grote en kleine bedrijven tegen een eerlijke prijs. T-Live solutions koos om een huisstijl en website te laten ontwikkelen door Rockit.

Hal Central

Hal Central is een gezellig dorpscafé in Halle-Zoersel. Het café werd in 2024 overgenomen en besloot de volledige huisstijl opnieuw te laten ontwikkelen door Rockit.

Ambush

Ambush is een 80’s style rock band die een krachtige set aan covers uit die jaren brengt. Ze besloten om de website, het logo en de merchandise te laten ontwikkelen door Rockit.

Waarom een bedrijfslogo belangrijk is

Waarom een bedrijfslogo belangrijk is? Een bedrijfslogo is veel meer dan slechts een visuele representatie van een merk. Het is het herkenningsteken dat je onderscheidt van je concurrenten en dat de identiteit en waarden van je bedrijf communiceert naar je doelgroep. Of je nu net begint met je onderneming of al jarenlang in de markt actief bent, een goed ontworpen bedrijfslogo kan het succes van jouw merk aanzienlijk bevorderen.

EEN BETROUWBAAR GEVOEL

Ten eerste zorgt een uniek en professioneel gemaakt logo ervoor dat jouw merk direct herkenbaar is. Mensen zijn visueel ingesteld en worden aangetrokken tot esthetische elementen die hen opvallen. Een goed logo trekt de aandacht en blijft hangen bij potentiële klanten, waardoor zij zich jouw merk beter zullen herinneren. Daarnaast straalt een doordacht bedrijfslogo professionaliteit uit. Het laat zien dat jouw onderneming serieus genomen moet worden en dat er aandacht wordt besteed aan elk aspect ervan, inclusief het uiterlijk. Consumenten voelen zich eerder geneigd om zaken te doen met een betrouwbaar uitziend bedrijf waarvan het logo er verzorgd uitziet.

KLEUREN EN EMOTIE

Een goed ontworpen logo kan ook de waarden en boodschap van jouw merk duidelijk overbrengen naar jouw doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan kleurgebruik, lettertypes en symboliek die passend zijn bij de identiteit van jouw merk. Door bewuste keuzes te maken bij het ontwerpen van jouw logo, kun je de juiste emoties en associaties opwekken bij je doelgroep.

EEN BELANGRIJKE STAP

Daarnaast biedt een bedrijfslogo ook veel praktische voordelen. Het kan worden toegepast op alle marketingmateriaal, zoals visitekaartjes, briefpapier, social media posts en websites. Hierdoor creëer je consistentie in je branding en vergroot je de herkenbaarheid van jouw merk over verschillende kanalen heen. Een professioneel gemaakt bedrijfslogo is dus geen overbodige luxe, maar een belangrijk onderdeel van jouw branding strategie. Het is de visuele representatie van jouw merkidentiteit en draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en herkenbaarheid bij jouw doelgroep.

HET CREATIEVE PROCES

Een bedrijfslogo is een belangrijk onderdeel van je merkidentiteit. Het proces van het maken van een bedrijfslogo vereist zorgvuldige planning en creativiteit om ervoor te zorgen dat het logo perfect aansluit bij jouw onderneming. Door samen te werken met een creatief bureau ben jij zeker dat proces optimaal verloopt.
Het maakt immers integraal deel uit van jouw huisstijl.

realiiseer jouw creatief project

Jouw branding is een totaalplaatje dat zowel gaat over een bedrijfslogo maken, als het ontwikkelen van een huisstijl en het afstemmen van jouw website of webshop daarop. Rockit heeft jaren ervaring met het uitwerken van verschillende soorten creatieve projecten, je kan het zo gek niet bedenken. 

Kleuren op papier, logo ideetjes.

TIJD VOOR
CONTACT

Twijfel je aan iets? Zoek je nog raad bij jouw project? Ben je benieuwd naar prijzen? Stuur dan een vrijblijvend berichtje.

Telefoon

+32 474 56 50 40